×

Naslovnica

Obavijesti 2021./22.

O školi

Nastava

Upisi u školu

Erasmus+

e-Potvrda o statusu učenika

Kontakt

Linkovi

KREATIVNOST NAŠIH UČENIKA – Lidrano, Di ča slaje zvoni i Čitanjem do zvijezda
12. svibnja 2022.

Lidrano je imao svoju državnu smotru u Vodicama od 25. do 29. 4. 2022. Na smotru su u kategoriji samostalnih scenskih nastupa pozvani svi Županijski prvaci. Iz naše škole to je učenik Vito Juričić iz 1. e razreda koji je izveo monolog Tvoj novi dečko S. Matasovića

U kategoriji radio emisija našu nagrađenu radioigru predstavile su učenice Ema Sacchi i Petra Gudović iz 3. razreda. Radioigru Judita odradili su učenici članovi Dramske fakultativne nastave Petra Mavrinac, Jura Džida, Maja Marković, Nikolina Hero, Nika Brnelić i Andi Deković. Glumački su pomogli i Antonio Trubić, Antonio Turbić, Marko Kvaternik. Mentorica učenicima je Marijana Trinajstić.

31. ožujka 2022. završen je književno-recitatorsko-likovni natječaj Di ča slaje zvoni. Na ovogodišnji su natječaj pristigle 133 pjesme, a među onima koje su odabrane za nagradu i tisak u pjesničkoj zbirci nalazi se i pjesma Prolićno jutro naše učenice Ivane Paher. Ivana ide u 1. A razred, a mentorica joj je Andrea Lach.

Dana 9. 5. 2022. su prvi put naši učenici sudjelovali na međunarodnom Državnom natjecanju u čitanju "Čitanjem do zvijezda" iz Hrvatskoga jezika te su osvojili 7. mjesto u konkurenciji 29 škola koje su se natjecale. Ekipu su činili: Lucija Čabrijan, 2.D, Lana Crnković, 2.E i Gabriel Kušić, 2.F. Mentorica učenicima je Tina Fabijančić.